zondag 9 november 2008

Levensliefde

‘Venus bezorgt u vandaag de liefde van uw leven. Wees echter niet te enthousiast, anders is het spoedig voorbij.’ De deuren schrijden voor hem opzij, hij merkt het niet. Hij herleest zijn horoscoop, hij gelooft het namelijk niet. Een fietser ontwijkt hem op de laatste stonde, hij ziet het niet, hij loopt met stugge voet door. 
Dan: fluwelen, vochtige vingers op zijn schorsige handen. Iemand pakt zijn krant af! Wie heeft het lef om... Grote chocolade-ogen lezen de krant. Zeeïg zwart haar valt op maagdelijke schouders. Beteuterde mondhoeken groeien richting een tweetal sprookjesoren. Ze fonkelt in haar felgele zomergewaad en kijkt op van zijn krant, naar hem. 
Een Aphrodite voor zijn ogen. Wat te doen? Maar dan brandt haar huid al onder zijn handen, klopt haar hart opeens gelijk en naast het zijne, stroomt haar parfum overweldigend door zijn longen. Hij deinst terug, voor het beest dat zij in hem losmaakt. Malloot! Omhelsde ik zonet deze amazone, die mij op geen enkele manier waard is? Waarom? 
Ogen sperren open, net als haar mond. Ze strekt haar arm naar hem uit, en zonder zijn blik te onderbreken, pakt hij het dagblad terug dat ze lossig tussen haar vingers houdt. 
‘Vergeef me, ik dacht dat je iemand anders was,’ kraamt hij uit. Zijn weg vervolgend, blijven zijn ogen aan haar beeldschoonheid gelijmd, tot hij beseft dat hij achteruit loopt. Hij pirouetteert half, stapt beraden verder, maar de laagstaande zonnestralen verblinden en verdwijnen hem. 
Dat heeft ze nog nooit meegemaakt; een man die door haar de singel in loopt. Ze snelt naar het stukje kade waar zijn voeten het laatst de grond raakten. Het water rimpelt echter niet, ze ziet slechts een kikker die van de natte, zinkende Metro op het groene blad van een waterlelie springt. 
Ze vraagt zich af wat haar meer verbaast: dat waterlelies nog groeien in dat roestige rioolwater of dat levensliefdes oplossen in hetzelfde water. Had ze haar horoscoop maar niet gelezen. 
(nov 2008)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten